Service – Apotheek Nieuwland – Amersfoort

Apotheek Nieuwland

Welkom bij Apotheek Nieuwland

Wij hebben leuk nieuws! Per 1 april 2024 heeft drs. M.K. Tanwir Apotheek Nieuwland overgenomen en geniet oprichter drs. B. Arts van zijn welverdiende pensioen.  Wij zullen ons best doen om de klanttevredenheid verder te verbeteren en met veel plezier staan we voor u klaar. Via onze website kunt u 24 uur per dag online medicatie bestellen en informatie vinden over uw gezondheid. Heeft u vragen, stel ze gerust of kom bij ons langs.

Vragen
Header afbeelding

Service

U kunt via de apotheek herhaalrecepten aanvragen voor de huisartsen van :

huisartsenpraktijk Nieuwland (Hartman/Yusopava, van Bentum/van den Hurk, Pahlplaz/Dikker Hupkes)
huisartsenpraktijk Watersteeg (den Haan/Langens, Dokkum/Vorstermans)

Mogelijkheden

Herhaalservice

Het kan zijn dat je volgens onze gegevens herhaalmedicatie gebruikt. Dit is medicatie die je dagelijks in een vaste hoeveelheid gebruikt. De apotheek biedt voor deze medicatie de pro-actieve herhaalservice.  Omdat vaststaat wanneer de medicatie op is kan de apotheek de volgende bestelling al tijdig klaarzetten en je per e-mail informeren dat het klaarstaat.

Vanaf heden gaan wij daarom je herhaalmedicatie automatisch klaarzetten zonder dat je deze zelf hoeft te bestellen. Wellicht maak je al gebruik van deze service en is deze informatie niet relevant voor je.

Dit levert voordelen voor de klant op, namelijk:

 • Het is een gratis service
 • Je hoeft geen herhaalbestellingen meer aan te vragen via de app, website, herhaalreceptenlijn of via de huisarts
 • Altijd op tijd je medicijnen in huis!
 • Je loopt niet de kans dat je zonder medicijnen komt te zitten, omdat je bijvoorbeeld vergeten bent het te bestellen
 • Ontvang bericht wanneer je herhaalbestelling klaar staat. Je kunt deze dan direct afhalen

 

Medicijnen die niet onder de herhaalservice vallen (bijvoorbeeld zalf of creme etc.) verandert er niets. Dit dien je zelf nog aan te vragen.

Andere mogelijkheden

 1. Gebruikmaken van het herhaalnummer zoals dat op het etiket vermeld staat.
 2. Via onze website of de recapp kunt u 24 uur per dag aanvragen indienen (button HERHAALRECEPTEN). Aanvragen ingediend worden in behandeling genomen door de apotheek. Zodra de medicijnen klaar staan, krijgt u een afhaalbericht via de email. We streven ernaar om u een afhaalbericht te versturen binnen 2 werkdagen na ontvangst van het recept.

Uitleg/Spelregels Herhaalregeling

 1. De herhaalregeling is een service die apotheek Nieuwland samen met bovengenoemde huisartsen kan aanbieden en geldt uitsluitend voor chronische medicatie die zowel bekend is in de apotheek als bij de huisarts.
 2. Chronische medicatie wordt langdurig dagelijk (of wekelijks) gebruikt.
 3. Niet chronische medicatie zoals kuurtjes met antibiotica of zalven en crêmes vraagt u bij de huisartspraktijk aan.
 4.  Uitsluitend na ontvangst van de handtekening van de huisarts mag de apotheek afleveren. De huisarts zal hiervoor de gebruikelijke kosten in rekening brengen.
 5. Zonodig neemt de praktijkassistente van de huisarts contact met u op.

Slaap- en kalmeringsmiddelen en vitamine D vraagt u rechtstreek bij uw huisarts aan en niet in de apotheek (tenzij uw huisarts u toestemming heeft gegeven deze middelen ook via de apotheek te mogen bestellen).

Laat het niet op de laatste tablet aankomen: Bestel tijdig uw herhaalrecept !