Herhaalrecepten informatie – Apotheek Nieuwland – Amersfoort

Apotheek Nieuwland

Welkom bij Apotheek Nieuwland

Wij hebben leuk nieuws! Per 1 april 2024 heeft drs. M.K. Tanwir Apotheek Nieuwland overgenomen en geniet oprichter drs. B. Arts van zijn welverdiende pensioen.  Wij zullen ons best doen om de klanttevredenheid verder te verbeteren en met veel plezier staan we voor u klaar. Via onze website kunt u 24 uur per dag online medicatie bestellen en informatie vinden over uw gezondheid. Heeft u vragen, stel ze gerust of kom bij ons langs.

Vragen
Header afbeelding

Herhaalrecepten informatie

Automatisch herhalen

Medicatie die dagelijks in een vaste hoeveelheid gebruikt wordt leent zich voor de pro-aktief herhaalmodule (PHH). Omdat vaststaat wanneer de medicatie op is kan de apotheek de volgende bestelling al tijdig klaar zetten en u per e-mail informeren dat het klaarstaat. Gebruikt u medicatie die nog niet pro-aktief herhaald wordt dan kunt u dat onder onze aandacht brengen. Medicatie die op deze wijze wordt klaargezet moet niet nog eens door u besteld worden.

Dit levert voordelen voor u op, namelijk:

  • Het is een gratis service
  • Altijd op tijd uw medicijnen in huis!
  • U loopt niet de kans dat u zonder medicijnen komt te zitten, omdat u bijvoorbeeld vergeten bent het te bestellen
  • Ontvang bericht wanneer uw herhaalbestelling klaar staat. U kunt deze dan direct afhalen
  • U hoeft geen herhaalbestellingen meer aan te vragen via de app, website, herhaalreceptenlijn of via de huisarts

 

Linscriptum

Voor het aanvragen van herhaalrecepten werkt apotheek Nieuwland met Linscriptum.  Op het etiket staat een herhaalnummer en een telefoonnummer. Met dit herhaalnummer kunt u via een app, de website of de telefoon uw aanvragen eenvoudig doorgeven. Het herhaalnummer staat alleen op medicatie die door een huisarts in Nieuwland is voorgeschreven

 

De app

Download de app RecAppt in de App-Store (Iphone) of Play-Store (Androïd). Na installatie ziet u een scherm waar een apotheekcode wordt gevraagd. U tikt daar het volgende getal in : 507629. Receptapp is nu klaar voor gebruik.

Nu aanvragen?

Wilt u nu aanvragen met een herhaalnummer ? Klik dan op: https://nieuw.herhaalnummer.nl/?relNr=507629

Uitzonderingen

Uw huisarts wenst dat bepaalde geneesmiddelen niet via de apotheek maar rechtstreeks bij de huisarts aangevraagd worden. Het gaat om slaap-en kalmeringmiddelen, antibiotica, vitamine D en enkele andere geneesmiddelen. Ook op deze medicatie staat een herhaalnummer op het etiket (technisch is het nu nog niet mogelijk om dat niet te vermelden). Een aanvraag met het herhaalnummer genereert dan een bericht dat u naar de huisarts verwijst. Uw aanvraag wordt dan niet genoteerd.

Linscriptum heeft een koppeling  met het apotheekinformatiesysteem en haalt bij de apotheek gegevens op. De vorige aflevering wordt gekopieerd en klaargezet in de computers van de huisarts en de apotheek. Ook het aantal wordt gekopieerd.