Herhaalrecepten informatie – Apotheek Nieuwland – Amersfoort

Apotheek Nieuwland

Welkom bij Apotheek Nieuwland

Via onze website kunt u 24 uur per dag online medicatie bestellen en informatie vinden over uw gezondheid. Heeft u vragen, stel ze gerust of kom bij ons langs.

Vragen
Header afbeelding

Herhaalrecepten informatie

Voor het aanvragen van herhaalrecepten werkt apotheek Nieuwland met Linscriptum.  Linscriptum heeft een koppeling  met het apotheekinformatiesysteem en haalt bij de apotheek gegevens op. Op het etiket staat een herhaalnummer en een telefoonnummer. Met dit herhaalnummer kunt u via een app, de website of de telefoon uw aanvragen eenvoudig doorgeven. Het herhaalnummer staat alleen op medicatie die door een huisarts in Nieuwland is voorgeschreven

Zolang dit herhaalnummer op uw etiket ontbreekt kunt u uw aanvraag via een invulformulier  indienen (onderaan deze pagina).  Dit invulformulier genereert een e-mail  naar de apotheek die als aanvraag verwerkt gaat worden. U ontvangt hiervan geen bevestiging. Dit is een tijdelijk oplossing.

De app

Download de app RecAppt in de App-Store (Iphone) of Play-Store (Androïd). Na installatie ziet u een scherm waar een apotheekcode wordt gevraagd. U tikt daar het volgende getal in : 507629. Receptapp is nu klaar voor gebruik.

Pro-aktief herhalen

Medicatie die dagelijks in een vaste hoeveelheid gebruikt wordt leent zich voor de pro-aktief herhaalmodule (PHH). Omdat vaststaat wanneer de medicatie op is kan de apotheek de volgende bestelling al tijdig klaar zetten en u per e-mail informeren dat het klaarstaat. Gebruikt u medicatie die nog niet pro-aktief herhaald wordt dan kunt u dat onder onze aandacht brengen. Medicatie die op deze wijze wordt klaargezet moet niet nog eens door u besteld worden.

Uitzonderingen

Uw huisarts wenst dat bepaalde geneesmiddelen niet via de apotheek maar rechtstreeks bij de huisarts aangevraagd worden. Het gaat om slaap-en kalmeringmiddelen, antibiotica, vitamine D en enkele andere geneesmiddelen. Ook op deze medicatie staat een herhaalnummer op het etiket (technisch is het nu nog niet mogelijk om dat niet te vermelden). Een aanvraag met het herhaalnummer genereert dan een bericht dat u naar de huisarts verwijst. Uw aanvraag wordt dan niet genoteerd.

Staat er op het etiket een  herhaalnummer ?

Ο          Ja

Ο          Nee